Home » Tips » Levensduur Accu verlengen

Elektrische fietsen zijn uitgerust met Batterijen.


Deze batterijen ook wel accu's genoemd, zijn onderhoudsvrij in de zin dat er geen periodiek onderhoud benodigd is,  dat wil echter niet zeggen dat u helemaal niets hoeft te doen !

 

Het onderhoud begint al direct na dat u uw nieuwe E-bike heeft ontvangen. Het is namelijk te adviseren om de eerste 3 keer uw accu zover mogelijk leeg te rijden en daarna minimaal 12 uur aaneengesloten op te laden met de meegeleverde acculader.

 

Het klinkt misschien vreemd maar des te vaker u uw accu gebruikt, des te langer deze mee gaat !!   Voor de best mogelijke levensduur van uw batterij dient u uw elektrische fiets regelmatig te gebruiken ! 

Wij adviseren u niet na elk ritje van bij voorbeeld 5 kilometer, de batterij weer op te laden. Het beste is de batterij leeg te rijden tot ongeveer 20% en dan de batterij weer geheel op te laden. Indien u echter een lange rit wilt maken en de batterij is nog lang niet leeg, kan het geenszins kwaad de batterij hiervoor geheel op te laden.

Indien de batterij geheel leeg gereden is,  dient u deze direct weer op te laden.

 

Zet uw E-bike nooit weg met een volledig leeg gereden accu !!

 


Mocht u echter de elektrische fiets voor langere tijd niet gebruiken
(winterperiode), dan is het verstandig toch aan de batterij extra aandacht te geven;


Allereerst adviseren we om de batterij niet in extreem vochtige, warme of koude ruimtes op te slaan.

Staat uw elektrische fiets in een ruimte waar het wel vochtig, heet of juist koud kan worden, dan adviseren we u de batterij uit de fiets te nemen en deze te bewaren op een droge plaats met een meer constante temperatuur en vochtigheid.

Dit betekent meestal bewaren in huis.

De batterij kent op deze wijze een langere levensduur.Ook als u de batterij niet gebruikt adviseren wij u tenminste iedere 2 maanden de batterij enkele uren op te laden met behulp van de meegeleverde lader. LET OP !! 
 
Mocht u langere tijd verzuimen de batterij op te laden, dan is het mogelijk dat de batterij zichzelf ontlaadt en als dit te ver gaat zal de batterij diep ontladen met als mogelijk gevolg dat deze niet meer op te laden is, of slechts opgeladen kan worden met een speciale lader.


In het ergste geval kan de batterij defect raken, dit valt niet onder de garantie ! 

TIP !!

Zorg altijd dat u na gebruik van uw elektrische fiets de energietoevoer van de batterij naar het systeem uitschakelt via de schakelaar op de batterij. Indien u dat niet doet, zal een groot deel van het elektrische systeem nog steeds van energie voorzien worden en kan de batterij in korte tijd ontladen en zelfs diep ontladen worden!